Expat Centre Leiden lanceert nieuwe website

25 April 2017

Vanaf vandaag staat de vernieuwde website van het Expat Centre Leiden (ECL) live. Met de lancering van de nieuwe site kunnen expats en internationals hun zaken nog efficiënter regelen.

Efficiënt zaken regelen, van oriëntatie tot terugkeer

Leiden, 25 april 2017 – Vanaf vandaag staat de vernieuwde website van het Expat Centre Leiden (ECL) live. Met de lancering van de nieuwe site kunnen expats en internationals hun zaken nog efficiënter regelen. Zeker nu het Expat Centre zich vanaf 1 mei ontpopt tot een echt regiocentrum. Vanaf die datum is het voor expats en internationals mogelijk om zich bij het Expat Centre Leiden gemeentelijk in te schrijven voor de gemeentes Katwijk, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. Tot dusver was dit alleen mogelijk binnen de gemeente Leiden.

Succesvolle samenwerking

De samenwerking staat voor een van de meest succesvolle projecten in de regio waarbij tussen verschillende gemeentes en andere partijen uit de regio intensief wordt samengewerkt. “Met als doel om voor de expats zo efficiënt mogelijk de benodigde formaliteiten snel en effectief af te handelen of door te verwijzen”, aldus Corine van der Ceelen, manager Expat Centre Leiden. “Het maakt me dan ook trots dat het gelukt is om per 1 mei de inschrijving in de genoemde gemeenten bij het ECL te centraliseren. Ik nodig bij deze andere gemeenten in de regio uit om zich ook aan te sluiten”, zo zegt Van der Ceelen. De teller van het totaal aantal ingeschrevenen staat inmiddels op 115, een mooi resultaat dat binnen korte tijd gerealiseerd is en waaruit blijkt dat de weg naar het ECL gevonden is.

Betere dienstverlening

De nieuwe website  heeft een hele transformatie ondergaan. Niet alleen is de gehele look & feel en huisstijl van het Expat Centre opgefrist en is de site gebruiksvriendelijker gemaakt, ook zijn er diensten toegevoegd aan de website. Van der Ceelen: “Zo is het vanaf nu mogelijk om online een afspraak te maken, via een afsprakenformulier. Komt er een e-learning met praktische informatie over stad en regio en zullen er gaandeweg meer diensten worden toegevoegd, zoals hulp bij het aanvragen van een DigiD. Op deze manier maken we gezamenlijk onze internationale positie in de regio sterker.”

Praktisch

Meer informatie www.expatcentreleiden.nl. Het Expat Centre Leiden is te vinden in het VVV kantoor, nabij het Centraal Station op Stationsweg 26 en is geopend elke maandag, donderdag en vrijdag van 9.00 – 13.00 uur en op woensdag van 13.00 – 17.00 uur.